لیست مراکز سی تی اسکن

توموگرافی کامپیوتری Computed Tomography (CT scan) جزء روش های پیشرفته تصویربرداری پزشکی می باشد. پس از رادیوگرافی ساده، سی تی اسکن بیشترین کمک را به بررسی ضایعات سیستم حرکتی بدن انسان بخصوص انسان ها می کند. در دنیای امروزی پزشکی استفاده از سی تی اسکن جزء جدانشدنی در تشخیص ویا حتی درمان بسیاری از بیماری ها شده است.

اگر بخواهیم به زبان ساده کار سی تی اسکن را توضیح دهیم می توان گفت، فرض کنید یک نان حجیم ویا یک کیک را با کارد برش داده ایم و براحتی میتوانیم سطح مقطع آن را در محل برش مشاهده کنیم؛ دستگاه های سی تی اسکن نیز درواقع برش های مجازی از بدن انسان تهیه می کنند که سطح مقطع آن برش قابل مشاهده است. دقیقا بدن انسان مانند کیکی است که از وسط برش داده شده باشد و سطح مقطع آن را مشاهده می کنیم با این تفاوت که این اتفاق در بدن انسان کاملا به صورت مجازی و برروی کامپیوتر ها صورت می گیرد.

دستگاه های CT scan امروزی از قدرت عمل بسیار بالایی برخوردار هستند، به طوری که می توانند تصاویر برش هایی با فاصله کمتر از میلی متر را از بدن انسان تهیه کنند. تقریباً از هر قسمت از بدن انسان سی تی اسکن می توان گرفت، از سر تا پا را می توان سی تی اسکن کرده و تصاویر سطح مقطع بدن را در آن برش ها مشاهده کرد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید با شماره های 09107500969 و 09107500967 تماس گرفته تا کارشناسان ما شما را در این زمینه راهنمایی نمایند.

دستگاه سی تی اسکن چگونه کار می کند؟

ستگاه سی تی اسکن، شبیه یک دونات بزرگ است که به صورت دایره ‌ای می‌چرخد و بیمار درست در وسط آن روی تخت قرار می‌ گیرد. تصویربرداری با روش سی تی اسکن به واسطه اشعه ایکس انجام می‌ شود. در این روش باریکه نازکی از اشعه ایکس به بافت مورد نظر تابانده می‌ شود. مقداری از این پرتو در حین عبور از بافت ‌های بدن جذب می ‌شود و مابقی آن از طرف دیگر بدن خارج می ‌شود.

پرتو خارج شده از بدن، توسط آشکارساز یا دتکتورهای دستگاه دریافت می ‌شود. آشکارساز ها، پرتو دریافتی را به جریان الکتریکی تبدیل می ‌کنند و جهت پردازش اطلاعات به کامپیوتر منتقل می‌ کنند. این فرایند هزاران بار از زوایای مختلف انجام می ‌گیرد و هزاران جریان الکتریکی جهت ایجاد تصاویر سی تی اسکن را به کامپیوتر دستگاه منتقل می‌ شود.

این کامپیوتر با قدرت بالایی که دارد، حجم انبوهی از اطلاعات دریافتی را پردازش می‌ کند و تصاویری از سطح مقطع اندام یا بافت مورد نظر ایجاد می ‌کند. تصاویر مقطع عرضی مانند یک برش از قرص نان یا برش‌ های مقطعی کالباس، تصاویری دو بعدی از اندام مورد نظر را نشان می ‌دهند.

نوبت دهی اینترنتی مراکز سی تی اسکن

اگر طبق نظر متخصص شما نیاز به انجام سی تی اسکن دارید می توانید با رزرو وقت قبلی می توانید بدون نیاز به از دست دادن وقت زیاد در صف های طولانی این کار را انجام دهید. نوبت دهی اینترنتی مراکز سی تی اسکن یکی از جدیدترین خدمات آوام چی است که به کاربران خود ارائه میدهد.

شرکت آوام چی با ایجاد همکاری میان مراکز سی تی اسکن این امکان را برای مشتریان خود فراهم کرده که با مراجعه به اپلیکیشن ویا وب سایت آوام چی بتوانند به صورت آنلاین اقدام به رزرو وقت قبلی نمایند. همچنین شما با مراجعه به اپلیکیشن آوام چی می توانید از خدمات در منزل آوام چی شامل: پزشک و خدمات پزشکی در منزل، تست کرونا در منزل، پرستار در منزل، فیزیوتراپی در منزل، داروخانه آنلاین و… استفاده نمایید.

لیست مراکز سی تی اسکن همکار با آوام چی:

نام مرکز شماره تماس آدرس
سهروردی 88743510 سهروردی شمالی بین خ آپادانا و پالیزی پایین تر از مسجد حجت
بیمارستان گاندی 88190788
آرین 66576824 – 66574654 خیابان فاطمی غربی_کوچه خزان_پلاک 11
تریتا
بیمارستان سلامت فردا
منطقه 5 شهرداری
بیمارستان آرمان
بیمارستان تهران
بیمارستان ساسان
بیمارستان پارسیان
توسکا 74605 چهارراه پاسداران- خیابان شهید کلاهدوز (دولت)- چهارراه دلبخواه- پلاک 81

 

تماس با پشتیبانی:  09107500969 (از 8 صبح تا 12 شب)

شماره ثابت :  22126218-021 ( تماس در وقت اداری)

آمادگی های قبل از انجام سی تی اسکن

سی تی اسکن ممکن است در بیمارستان یا مرکز تصویربرداری انجام شود. برای انجام سی تی اسکن ابتدا از بیمار خواسته می ‌شود تا لباس راحتی بر تن داشته باشد و یا ممکن است به بیمار لباس مخصوص تصویربرداری (گان) داده شود. همچنین از بیمار درخواست می‌شود که قبل از ورود به اتاق تصویربرداری، تمام وسایل فلزی مانند عینک، جواهرات، دندان مصنوعی و … را دربیاورد. تکنسین به بیمار کمک می ‌کند تا روی تخت دراز بکشد و موقعیت قرارگیری بیمار را تنظیم می‌ کند. سپس از بیمار درخواست می ‌کند که در طول تصویربرداری بی ‌حرکت بماند.

سی تی اسکن چگونه انجام می شود؟

در نهایت تکنسین از اتاق تصویربرداری خارج می ‌شود و به اتاق کنترل می ‌رود. تکنسین بیمار را از پشت پنجره اتاق کنترل می‌بیند و می ‌تواند در صورت نیاز با وی صحبت کند. با شروع روند تصویربرداری، تخت بیمار به آرامی وارد تونل دستگاه سی تی اسکن می ‌شود و پرتودهی آغاز می ‌گردد. در پروسه تصویربرداری توموگرافی کامپیوتری، میدان ‌های اشعه ایکس به دور بدن بیمار چرخش می‌کنند و صداهایی ایجاد می ‌کنند که کاملا طبیعی است و هیچ جای نگرانی ندارند.

برای انجام سی تی اسکن نیازی به ناشتا بودن نیست؛ اما گاهی اوقات ممکن است بنا به درخواست پزشک، تصویربرداری با تزریق ماده حاجب انجام گیرد. در سی تی اسکن با مواد حاجب، بهتر است بیمار؛ چند ساعت قبل تزریق، از خوردن و آشامیدن خودداری کند. در صورتی که بیمار به هرگونه دارویی حساسیت داشته باشد، باید پزشک خود را از این مساله مطلع کند. این موضوع به خصوص در مورد مواد حاجب که اکثرا بر پایه ید هستند، اهمیت بیشتری می‌یابد. در صورتی که بیمار سابقه واکنش آلرژیک به مواد حاوی ید را داشته است، باید حتما این مساله را با پزشک خود در میان بگذارد.

هرگونه حرکتی در طول روند سی تی اسکن موجب تاثیر بر کیفیت تصویر می ‌شود. گاهی اوقات ممکن است پزشک از بیمار بخواهد نفس خود را برای چند دقیقه حبس کند تا از تار شدن تصویر جلوگیری کند. زمان آزمون سی تی اسکن معمولا از چند دقیقه تا نیم ساعت متغیر است و به این بستگی دارد که چه عضوی از بدن مورد تصویربرداری قرار می ‌گیرد. در اغلب موارد بیمار همان روز به خانه خود باز می ‌گردد.

مزایای سی تی اسکن

سی تی اسکن یک روش تصویربردای با استفاده از اشعه ایکس و بر اساس پردازش دقیق اطلاعات توسط کامپیوتر است. مهمترین مزایای سی تی اسکن عبارتند از:

  • سی تی اسکن یک روش تصویربرداری بدون درد و دقیق است. قبل از اختراع سی تی اسکن برای تصویربرداری دقیقتر بدن از عکس های رنگی مانند میلوگرافی، آنژیوگرافی و یا آرتروگرافی استفاده می شد. انجام این روش ها مستلزم ورود سوزن به ناحیه مورد نظر است که هم دردناک بوده و هم خطر بروز عفونت را به همراه دارد. سی تی اسکن این مشکلات را ندارد.
  • سی تی اسکن میتواند استخوان ها، عروق و بافت های نرم درون بدن انسان و حتی درون این بافت ها را به دقت ببیند. البته برای دیدن بعضی بافت های نرم بدن مانند تاندون، رباط، عصب و غضروف دقت ام آر آی بیش از سی تی اسکن است ولی سی تی اسکن بهتر از MRI می تواند استخوان را ببیند و مشکلات احتمالی آن را تشخیص دهد.
  • هم سی تی اسکن و هم رادیوگرافی معمولی از اشعه ایکس استفاده میکنند. با این حال تصاویر سی تی اسکن از رادیوگرافی معمولی بسیار دقیقتر بوده و جزئیات را به دقت نشان می دهد. برخلاف رادیوگرافی معمولی که بیشتر استخوان را میبیند، سی تی اسکن می تواند بافت های نرم درون بدن انسان را هم دیده و بررسی کند.
  • انجام سی تی اسکن بسیار سریع است و این سرعت در موارد اورژانس بسیار کمک کننده می باشد. در مقایسه با ام آر آی سی تی اسکن روش بسیار سریعی است.
  • سی تی اسکن کمتر از ام آر آی به حرکت بیمار حساس است. گرچه در هر دو روش بیمار نباید حرکت کند و حرکت بیمار موجب تار شدن تصویر میشود ولی این حساسیت رد سی تی اسکن کمتر است.
  • برخلاف ام آر آی میتوان با وجود داشتن دستگاه های پزشکی مانند پیس میکر و یا سمعک، سی تی اسکن را انجام داد.
  • از سی تی اسکن می توان برای انجام بیوپسی و نمونه برداری از بافت های بدن استفاده کرد. متخصص رادیولوژی می تواند در اطاق سی تی اسکن حاضر شده و در حالیکه بیمار روی تخت سی تی اسکن دراز کشیده است محل دقیق نمونه برداری را مشخص کرده و با یک سوزن نمونه مورد نظر را از بافت مربوطه تهیه کند.
  • بعد از انجام سی تی اسکن هیچ اشعه ای درون بدن بیمار باقی نمانده و یا از او ساطع نمی شود.

آزمایش زگیل تناسلی در منزل همراه با آوام چی

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]